Sunday, January 30, 2011

KUYUP DEK KERANA BANJIR



ayam pun nk selamat diri sampai atas bumbung


31 Januari 2011, Melaka BANJIR OOO BANJIR

alamak....dah 2 hari hujan tak henti2 kan..korang mesti tahu.. buat pengetahuan pembaca blog pakcik nie..ikutkan hari nie pakcik g senamrobik katanye....untuk LE TOUR DE LANGKAWI.... dah hujan2 redah je...

Balik2 je dari TOWN..ujaa still tak stop-stop...dok rileks je lah nie.. TUP-TUP (Bukan mercun ye)

Banjir sudah JALAN MASUK ke umah pakcik..belakang umah pun dah mule naik sikit2.. mule2 macam tak de ape2 je..tengok2 selang sejam je dah naik...hurmmmmm risau PAKCIK tengok umah...umah2 jiran, yang sebelah nie pun dah naik abis..yang dok area bawah lagi lah...abis tenggelam sudah...just selamatkan ape yang patut je....BONDA pakcik nie dah risau..mana taknye anak2 BONDA semua tak de keje, AYAHANDE puu keje yang ada PAKCIK je sapa lagi (AKU LAH)......
Peti ais terapung sudah, ayam mati sebab sejuk, semua lah.. Korang leh tengok gambau2 kat bawah nie.. sori lah pakcik tak update BLOG nie ngan cite menarik..cite nie je yang leh update..KESIAN kan PAKCIK.....ape leh wat..umah kampung.....
Orang TNB datang potong KAREN nk selamatkan n
yawa budak yg nk main BANJIR
Budak2 yang EXCITED nk main air
Abang Man yang sibuk menjala..sampai moto dah nk tenggelam pun tak heran...
Keadaan rumah...depan dah naik oooooo.......risaunye

Aktiviti menjala ikan dikala BANJIR
REBAN AYAM umah aku tenggelam der...tue je dah separuh dada dah nie
Masa pagi nie ok lagi...tak naik sangat...
Nie pun tak naik lagi...belum TIMING lagi




Si Iqbal yang gigih main air....LINTAH lah oiiii







1 comment:

  1. nana pun mabuk banjir hari tu...24jam dlm keta...peh!!!

    ReplyDelete